Jak poznat kvalitní nádobí?

Nádobí je samozřejmě nedílnou součástí každé kuchyně a žádná domácnost, ve které se vaří a stravuje, by se bez něho rozhodně neobešla. Ovšem stejně tak, jako existují kvalitní spotřebiče a také ty lacinější, na trhu se sortimentem najdete nádobí dobré kvality a pak to, které je lepší nekupovat. Jak ale poznat po čem sáhnout a čemu se vyhnout obloukem?

Vsaďte na materiál

Při svém výběru se vždy řiďte především materiálem, který je v tomto případě stěžejní. Nenechte se oklamat marketingovými triky v podobě propracovaného designu, který vás automaticky nadchne svým vzhledem, který ,,nenápadně“ zakrývá laciné sklo či dokonce plast. Talíře, misky i hrnky by ideálně měly být z porcelánu, který je sice těžší, ale o to bytelnější a stabilnější. Pokud si výrobcem nejste jisti, zajděte raději do specializované prodejny, kde máte záruku kvalitního zboží. Pravdou je, že pravý porcelán není nejlacinější, investice se však opravdu vyplatí.

Co se pánví týče, vybírejte dle typu pokrmů, které na nich budete připravovat. Rozhodně by vám neměla chybět menší teflonová pánvička na přípravu míchaných vajec, omelet či palačinek. Z teflonu může být také větší wok, ve kterém orestujete kuřecí maso, zeleninu a podobně. Pokud vaříte zdravě a nechcete používat příliš oleje, pořiďte si také keramickou pánev, která nevyžaduje ani kapičku omastku a přesto na ni pokrmy připravíte snadno, chutně a rychle. Na veškeré kovové varianty, které používali ještě naše maminky raději zapomeňte, neboť mají tendenci jídlo připalovat a tím kazit jeho chuť.

Sledujte jeho povrch

Jestli je nádobí kvalitní či nikoli poznáte také dle stavu jeho povrchu. Pakliže jsou talíře již po chvíli odřené od ručního mytí či myčky, pravděpodobně se nejedná o nic prvotřídního. Kvalitní zboží zůstane roky nepoškrábané a bude vypadat stále jako nové. Vy se tak nemusíte před návštěvou stydět za nevzhledně vypadající kuchyňské vybavení.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.