Chcete ušetřit za vytápění? Topte palivovým dřevem

Každá domácnost, nehledě na finanční situaci, logicky přemýšlí nad tím, jak ušetřit za provoz. Dokud bydlíte sami, případně se spolubydlícími nebo s partnerem, nemáte zdaleka takové výdaje, jako poté, co se objeví děti a přestěhujete se do prostornějšího domu. Vy i vaše drahá polovička chcete, abyste se doma cítili co možná nejpříjemněji, nicméně spousta rodin nevědomky vyhazuje tisíce korun za energie a vodu, aniž by si uvědomovaly své plýtvání. Jak tedy zajistit, aby byla rodina stále v teple a přitom jste nemuseli počítat každou korunu a děsit se z nadcházející faktury za topení? Jednoduše, přejděte na topení palivovým dřevem, které má nespočet výhod.

Proč je vytápění palivovým dřevem výhodné?, autor: Tom Chapman

Proč topit palivovým dřevem

Všichni, co mají ve svých domech nebo chalupách krb či krbová kamna by se k ústřednímu topení jen těžko vraceli, neboť není nad přírodní a hřejivé teplo sálající právě z kamen. Nicméně možností, jak topit, je spousta a ne všechny varianty jsou výhodné. Topení palivovým dřevem patří k těm nejlepším volbám a pyšní se tolika pozitivními vlastnostmi, že snad ani neexistuje důvod, proč topit jinak. Co je pro vás možná novinkou je fakt, že je palivové dřevo vůbec tou nejlevnější alternativou vytápění v domácnostech, což by mohlo být významným argumentem pro jeho pořízení. Hořící krbové dřevo vytváří v pokojích nezaměnitelnou příjemnou atmosféru přírodního dřeva, které vám ústřední topení nikdy nenahradí. A do třetice je třeba zmínit, že se jedná o obnovitelný zdroj, proto je palivové dřevo považování za šetrné k životnímu prostředí, a to jistě nadchne milovníky ekologie.

Jaký druh dřeva zvolit?

Jakmile se pro palivové dřevo rozhodnete, je třeba ještě vybrat druh, kterým budete topit. Vaše volba není nikterak závazná a pokud se po vypotřebování jednoho typu rozhodnete vyzkoušet jiný, vaše kamna neutrpí žádnou újmu.

Dřevěné brikety

Prvním typem jsou dřevěné brikety, které jsou v České republice považovány za vůbec nejekologičtější způsob vytápění. Při jejich výrobě nejsou používány žádné příměsi ani pojiva, proto se nemusíte obávat, že byste si do domu vpustili chemikálie či cokoliv nepřírodního. Zároveň jsou zdaleka tou nejlacinější variantou, díky které, ve srovnání s elektrickým nebo plynovým topením, ušetříte ročně desetitisíce korun, což na svém rozpočtu jistě poznáte. Nebylo by lepší topit zdravěji a za ušetřené peníze vzít celou rodinu v létě k moři?

Dřevěné brikety jsou nejlevnější alternativou vytápění domácnosti, autor: Optimtop

Dřevěné pelety

Dalším druhem jsou dřevěné pelety, jejichž cena je rovněž velmi příznivá a opět se jedná o ekologický produkt, nezatěžující životní prostředí. Ohromnou výhodou dřevěných pelet je vysoká výhřevnost a energetická účinnost zaručující krásné teplo i v jinak velmi studených místnostech. Dřevěné pelety mají malý objem, proto se dobře skladují a nevyžadují příliš mnoho prostoru.

Ostatní možnosti

Kromě zmíněných nejvýhodnějších briket a pelet je zde stále oblíbené uhlí a uhelné brikety, papírové a směsné brikety, jehličnaté odřezky nebo suché štípané bukové dřevo či rašelinové brikety, které jsou v České republice poměrně novinkou, jež se začíná těšit oblibě především pro svoji ekologičnost a dobrou cenu.

Kde nakupovat?

Rozhodli jste se jednou pro vždy začít šetřit na vytápění domácnosti a pořídit si palivové dřevo? Pak se obraťte na společnost Optimtop, která nabízí prodej palivového dřeva. Nabídka nebyla pro zákazníky nikdy výhodnější, neboť Optimtop vám zajistí dopravu zcela zdarma již od jedné palety, a to do celé České republiky.

Dřevěné pelety skvěle hoří a jsou skladné, autor: Optimtop

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.