Inspirace Toskánskem – zařiďte si bydlení podle Italů

Italové jsou obecně proslulí svým citem pro umění, módu i design. Jednoduše se jedná o velmi nadaný a kreativní národ, který se nebojí experimentů a novinek, ale také naopak zůstává u svých tradic, které jsou a vždycky budou na místě. Na jedné straně se tak můžete setkat s nejmodernějšími kuchyňskými linkami, konferenčními stoly ze zvláštních materiálů a se sedacími soupravami, které připomínají cosi z budoucnosti, na straně druhé jsou tu však přírodní motivy a inspirace italskými oblastmi, kde vládne jistá kulturní památka, které si Italové cení. Inspirujte se například toskánským uměním a zařiďte si bydlení v tomto duchu. Budete překvapeni, jak moc je toskánský styl variabilní, komfortní, nadčasový a především příjemný.

Dřevo v hlavní roli

Toskánsko je překrásnou italskou oblastí, kde rozhodně nenarazíte na nejmodernější vymoženosti. Lidé zde ve velkém pěstují především víno, chovají ovce a jejich veškeré suroviny lze snadno označit za populární BIO. Je tedy celkem pochopitelné, že ústředním prvkem interiérů bude dřevo a kámen, které jsou příroda sama. Zapomeňte proto na plastové jídelní židle, skleněné stolky a jiné umělé materiály a raději se zaměřte na surové dřevo, které vypadá famózně. Například tento masivní stůl pořídíte na e-shopu CRATEANDBARREL.COM za 19 540 korun.

Autor: CRATEANDBARREL.COM

Proutí jako doplněk

Spolu se dřevem samozřejmě skvěle ladí další přírodní materiály a jedním z nich je proutí. To se z interiérů za poslední roky nějak vytratilo, což je rozhodně ohromná škoda, neboť právě proutěné dekorace a dokonce nábytek, jsou stylovou a nadčasovou záležitostí, která vás jen tak neomrzí. Obstarejte si, jako bytový doplněk, proutěné koše. Do nich prakticky umístíte cokoliv budete chtít a navíc tak získáte přirozenou dekoraci, která bydlení zútulní. Tento koš pořídíte rovněž na e-shopu CRATEANDBARREL.COM za 975 korun.

Autor: CRATEANDBARREL.COM

Nejsou kovy jako kovy

A co se ideálně hodí k dřevu a proutí? Rozhodně to jsou kovy, ovšem ne v ledajaké podobě. Ty se v interiérech používají hojně, neboť jsou praktické, snadno kombinovatelné, velmi variabilní a vypadají skvěle. Leštěné kovy v metalických odstínech či zlaté a stříbrné prvky se hodí do moderních bytů a domů, do interiéru v toskánském stylu proto raději volte kovy surové, které na první pohled působí neopracovaným dojmem. Takový lustr je poté třešničkou na dortu. Pořídit jej můžete na e-shopu NORDSTROM.COM za 5 065 korun.

Autor: NORDSTROM.COM

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.