Kde pořídit Vánoční stromeček?

Po celém světě mají lidé nejrůznější Vánoční tradice a také rozdílné výzdoby. Zatímco v jedné domácnosti nesmějí chybět vanilkové rohlíčky a vosí hnízda, jinde pečou Vánoční pudink a kokosová kolečka. Co je ale prakticky na celém světě stejné, je Vánoční stromeček, bez kterého se na Štědrý den, neobejde žádná rodina. Pod Vánočním stromečkem se každoročně schovávají ty nejkrásnější vysněné dárky a proto jej musíte mít i vy!

Zatímco v dávných dobách si lidé borovici nebo smrk přinesli do svého domu z nejbližšího lesa, dnes je tomu trochu jinak. za takový počin byste pravděpodobně dostali pořádnou pokutu a tak vám nezbude, než si jej poctivě zaplatit. Kde ale sehnat ten nejlepší Vánoční stromeček, aby vám dlouho vydržel a navíc nebyl drahý?

Nezatracujte trhy

Vánoční trhy jsou jedním ze symbolů Vánoc a objevují se každoročně i v menších městech. Pokud svátky Vánoční milujete a nemůžete se jich dočkat, pak pravděpodobně trhy pravidelně navštěvujete. Kromě punče, svařeného vína, sladkých dobrot a mastných klobás si na nich ale můžete pořídit také Vánoční stromeček. Pokud bude od soukromníka a zjistíte, že na trzích nestojí dlouho, měl by být opravdu kvalitní. Dejte také na vůni a pakliže krásně voní, už se po jiném ani nepoohlížejte.

Zkuste internet

Internet vládne světu a dnes na něm můžete sehnat opravdu cokoliv. Zvykli jste si na webových stránkách nakupovat většinu Vánočních dárků, ale pro stromeček stále někam jezdíte? Pak jej rovněž letos zkuste najít na internetu. Zadejte si to vyhledávače místní hajné nebo soukromé pozemky, kde byste krásný a kvalitní stromeček mohli sehnat. Počítejte však s tím, že možná nebude nejlacinější.

Zkuste větší market

Kde Vánoční stromeček dozajista pořídíte, jsou větší markety soustředící se především na bydlení a zahradu. Jsou jimi například prodejny OBI nebo Baumaxx či Bauhaus, kde se to před Vánoci jehličnatými stromy jenom hemží. Ovšem zde se mějte trochu na pozoru, protože stromky mohou být již přebrané a ne vždy zcela jakostní. Vzhledem k poměrně nízkým cenám si dejte na čas a každý si speciálně prohlídněte. Pokud by vám již na Štědrý večer začal stromeček chátrat, pravděpodobně se Nového roku nedožije, a to by byla ohromná škoda.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.