Jak využít zasklený balkón?

Kdo má to štěstí a vlastní byt s balkónem, má oproti ostatním beze sporu značnou výhodu. V bytě si mnohdy můžete připadat jako ve skleníku a už jen samotný pocit, že můžete kdykoliv vyjít na čerstvý vzduch, se cení a je nezaměnitelný. Čím dál více lidí však preferuje zasklenou formu balkonu, která je velmi praktická a má svůj smysl. Chcete vědět, k čemu je vlastně zasklený balkon dobrý?

Zimní zahrada

Především starší lidé si jako svoji zálibu našli zahradničení, které je jistým relaxem a také zpříjemněním volného času, kterého mají senioři spoustu. Bohužel ne každý člověk vlastní baráček nebo chalupu se zahradou, kde by mohl pěstovat svou vlastní zeleninu a nějaké ty květiny. Pakliže máte balkon a prahnete po pěstitelství, využijte jej chytře jako zimní zahradu. V zaskleném balkoně tak můžete pěstovat prakticky cokoliv, co vás napadne, a to od zeleniny, přes ovoce, až po bylinky a okrasné květiny. Zimní zahrada nepodléhá ročnímu období, proto se své zálibě lze věnovat po celý rok.

Odpočinková místnost

Zimní zahrada může rovněž sloužit také k odpočinku, a to především v momentě, pokud ji doslova nezahltíte květinami. Pořiďte si pěstitelskou a relaxační místnost v jednom, kde můžete také hostit svoje návštěvy. Mezi kytičky si přistavte pohodlnou pohovku nebo stoleček se židlemi, kde můžete odpočívat prakticky kdykoliv jen budete chtít a díky zeleni všude okolí, budete mít pocit, že se nacházíte na čerstvém vzduchu.

Čtecí koutek

Práce, manžel děti, spousta povinností. Sice všechny své členy domácnosti milujete, ale občas z toho začarovaného kruhu potřebujete, alespoň na okamžik, vyskočit. Co ale dělat, žijete-li v menším bytě, kde na sebe všichni neustále narážíte? V takovém případě vám zasklený balkón poslouží naprosto dokonale ve formě ,,trucovny“ nebo čtecího koutku. Postačí vám komfortní lenoška, nějaká na drobná dekorace nebo květina, spousta polštářů a samozřejmě oblíbená kniha nebo rovnou celá knihovnička. Balkon využijete po celý rok a k dětem se vždy vrátíte jako zcela vyměněný člověk.

 

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.