4 tipy pro domácnost aneb zapomeňte na drahé čističe

V domácnosti se mnohdy setkáte se spoustou nepříjemností, které jsou způsobené nepozorností, nedostatečnou opatrností anebo jednoduše tím, že máte menší děti, které zcela přirozeně, dělají neplechu a nepořádek. Pakliže již nějaký ten pátek žijete v klasickém rodinném modulu, pak jsou pro vás děravá kolena, poškrábané stoly a špinavé zdi na denním pořádku. Jak se s obdobnými trably vypořádat, aniž byste museli sáhnout po drahých přístrojích a čističích? Vyzkoušejte těchto pár zaručených triků, které zatočí i s tou největší špínou a snadno opraví i věci, co se zdály být na odpis.

Na žvýkačku mrazák

Kolikrát jste zažili, že jste v kapse u kalhot vašich ratolestí našli přilepenou žvýkačku a nebo obdobnou gumu objevili na polštářích sedací soupravy či dokonce v posteli na ložním prádle? Zdánlivě nenápadná a drobná sladkost může nadělat tolik obtíží a zničit věci za desítky tisíc korun. Žvýkačka je z velmi odolného materiálu a i ten nejlepší čistič může mít problém, ji z povrchu dostat pryč. Vy však můžete vyzkoušet zaručený recept s mrazákem. Mráz totiž žvýkačku dokonale vysuší a vy ji pak z oděvu nebo jiné textilie snadno sloupete. A cena? No tak je prakticky nulová.

Víno odstraní rýže

Pozvali jste si po dlouhé době na návštěvu vaše blízké přátele nebo rodinu, ale stala se vám menší nehoda s vínem? Jako na potvoru se tento lahodný červený mok vylil na vaši zbrusu novou sedací soupravu či koberec bílé barvy? Pak nemusíte hned běsnit a shánět bůh ví jakou chemikálii, bohatě vám postačí prohledat kuchyňské zásoby a sáhnout po tom, co máte doma. Vysypte syrovou rýži na mokrou skvrnu a vyčkejte. Za 24 hodin bude, jako zázrakem, povrch opět čistý. Rýže totiž dokáže červenou tekutinu dokonale absorbovat a povrch vyčistit.

Brambory nejen do kuchyně

Pokud jste ještě zdaleka nepodlehli módě mp3 přehrávačů a stále se najdou chvíle, kdy si rádi pustíte CD nebo film na DVD, pak se možná čas od času setkáte s tím, že se, lidově řečeno, zasekne. To je způsobeno škrábanci, ke kterým dojde nevhodnou manipulací nebo častým přehráváním. A jak se vlastně takových škrábanců na desce zbavit? Bohatě vám postačí uvařená brambora, kterou povrch několikrát přeleštěte. Škrob se dostane do spárů, které zacelí. Z výsledku budete sami příjemně překvapeni.

Pasta jako omítka

Pravděpodobně nikomu se nelíbí holé zdi, které zejí prázdnotou. Po obrazech a policích nebo regálech však na stěnách mohou zůstat nepěkné díry, které celý vzhled místnosti nepříjemně kazí. I na toto existuje jednoduché řešení a kupodivu nemusíte vyndavat štafle ani oblékat montérky. Vystačíte si totiž s obyčejnou bělící pastou bílé barvy, která díry efektivně zakryje a vy ušetříte spousty času i peněz.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.