4 důvody, proč si pořídit dřevostavbu

V České republice můžete nejčastěji spatřit klasické cihlové domy s barevnou omítkou, zkosenou střechou z tašek nebo došku, které se od sebe obvykle liší použitým materiálem obložení a oken. Někde převládá sklo a kov, jinde zase přírodnější materiály jako je dřevo nebo kámen. V severských zemích jsou naopak velmi typické dřevostavby, které se do našich končin také dostávají, ale velmi pomalou cestou. Domy ze dřeva jsou ale překrásné na pohled a praktické, pokud tedy plánujete stavbu, o stylu kompletně ze dřeva popřemýšlejte.

Bydlení za pár měsíců

Zatímco v některých zemích mají své obydlí postavené během chvíle, vy na své hnízdečko lásky můžete čekat i několik let. Cihlové domy mají totiž spousty rizik a úskalí, která mohou realizace značně pozastavit. Základy mohou dlouho tuhnout, déšť zničí maltu a pak se můžete potýkat s nepříjemnou plísní. Dřevostavby jsou díky předem připraveným panelům poměrně snadno smontovatelné, a tak můžete bydlet ve svém již za několik měsíců, aniž byste ještě dlouho poté dodělávali drobné úpravy. Není nad to, ušetřit si spoustu stresu a nervů.

Levnější náklady

Dřevostavby vypadají na první pohled velmi luxusně, až exkluzivně, Jeden by si tak mohl myslet, že jsou velmi nákladné. Opak je ale pravdou. Cihlové domy jsou o poznání dražší a jejich údržba náročnější. Vytopit dřevěné základy je totiž podstatně rychlejší a úspornější, než zahřát studený kámen. Chcete-li si pořídit krásný dům za méně peněz, pak jděte jednoznačně do dřevostavby.

Splynutí s přírodou

Preferujete přírodnější materiály před těmi umělými, jako je hmota nebo sklo? Pak je pro vás dřevostavba jedinečným řešením, jak si splnit svůj sen o dokonalém bydlení. Dřevěné domy totiž ideálně splynou s okolní přírodou a vypadají naprosto skvěle. Co víc si od rodinného domu lze přát?

Hřejivé teplo

V některých místnostech se můžete cítit velmi nepříjemně a neustále studeně, ač je v nich dostatečně zatopeno. Důvodem je fakt, že holé cihlové zdi nejsou zrovna útulné. Dřevostavba a dřevo, jakožto takové, působí velmi komfortním a teplým dojmem, což je pro rodinu podstatné. Zde si se svými nejbližšími nemůžete nikdy připadat nepříjemně.

 

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.