Máte svou domácnost dostatečně pojištěnou?

Konečně si najdete bydlení snů, po které jste roky toužili, ale než se nadějete, přijde nějaká nečekaná katastrofa a vy o svůj krásný byt či dům, přijdete. Spousta lidí zanedbá pojištění domácnosti, které je následně může stát celé úspory, ba dokonce naprosto vše. Myslete vždy na zadní vrátka a pojistěte cokoliv, co se dá, neboť nikdy nevíte, k jaké události, může dojít.

Nemusíte se přitom obávat, že byste měsíčně zaplatili nehorázné sumy. Ba naopak, dnešní pojištění jsou velmi výhodná, a tak vás čekají maximálně dvě splátky, jež jsou v přívětivých cenových relacích a mohou vám doslova zachránit živobytí.

Pojišťovací základ

Pojištění domácnosti by mělo obsahovat takový ten klasický základ, kdy si pojistíte veškeré spotřebiče, dražší elektroniku, nábytek a zkrátka vše, co má v bytě nějakou hodnotu. A co by v pojištění mělo stát? Porucha, ať už mechanická nebo samovolná, díky které o svůj majetek nepřijdete. Vaše ratolesti vám mohou nepozorností polít počítač, vy omylem shodíte na televizi vázu a neštěstí je na světě. I před těmito pohromami, se ale lze pojistit.

Pojištění třetím stranám

Toto se týká především lidí, kteří obývají byty a domy s více rodinami. Nejeden příklad jasně ukazuje, že vaše vana nebo pračka, může vytopit sousedy. A kdo to potom zaplatí? Pokud budete chytří, tak pojišťovna. Pojištění třetím stranám chrání ale i vás. Pakliže vlivem sousedů přijde k újmě váš majetek, budete chráněni a nezaplatíte ani korunu. Co se rodinných domů týče, pojištění se vyplatí v případě, že máte například na zahradě velké stromy, které by mohly ohrozit sousedům majetek.

Pojištění proti blbosti

Zní to možná hloupě, ale i toto pojištění pojišťovny nabízejí a nutno podotknout, že jeho služby, nejsou zcela k zahození. Ona totiž takzvaná lidská blbost, zaviní nespočet komplikací, které samozřejmě, stojí opět peníze. A co vlastně takové pojištění proti blbosti zahrnuje? No zkrátka vše, co byste mohli přivodit svou nepozorností, omylem, zbytečnou chybou. Shodili jste ze svého balkonu květináč, který rozbil sousedovi okno? nabourali jste sousedovi do automobilu? Vaše děti zničili zahrádku před panelákem? Od toho je zde pojištění proti blbosti.

Pojištění proti vandalismu

A následně by vaše komplexní pojištění mělo obsahovat také pojištění proti vandalismu, jež je v některých končinách, opravdu žádoucí. Obzvláště, bydlíte-li ve větším a rušnější městě, kde vypáčení zámku, rozbití dveří, pomalování domu a další vulgarity, jsou na denním pořádku.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.