Co v pokoji školáka nesmí chybět?

Dětský pokoj je obvykle plná hraček, které buď dítko nasbírá během Vánoc a narozenin, nebo si je prostě, lidově řečeno, vydupe u rodičů. Jestli budou v místnosti převládat plyšoví medvědi nebo autodráha, je vlastně jedno, nicméně jakmile se ratolest vyklube ve školáka s povinnou školní docházkou, je třeba pokoj přizpůsobit jeho potřebám. Někteří rodiče zařízení školního pokoje dosti podceňují, čímž ale ubližují jak sobě, tak dítěti, které může být nepozorné a roztěkané. Víte, jak pořádně vybavit útočiště pro malé školáky?

Ne jen tak ledajaký stůl

Stůl je samozřejmě základ, bez kterého se dítě nemůže obejít. Domácí úkoly, učení, vyrábění. To všechno potřebuje desku a pevné nohy. Ovšem stůl by neměl být jen tak ledajaký. V první řaě by měl být prostorný, aby pojmul nezbytnosti jako jsou školní pomůcky a lampička. Následně musí obsahovat alespoň 3 šuplíky na školní pomůcky, sešity, učebnice, ale také na barevné papíry, čtvrtky, izolepu a podobně. Zkrátka, školák by ěl mít veškeré školní nezbytnosti stále po ruce. Výběr kvalitního stolu proto nezanedbejte.

Interaktivní tabule

Důležitými pomůckami pro snadnější učení a přípravu do školy, jsou určitě interaktivní tabule. Jednou variantou je praktická korková tabule umístěná nad psací stolem, na kterou si dítě připevní rozvrh hodin, kroužky a následně různé poznámky a připomínky, které potřebuje mít stále na očích. Druhou variantou je popisovací magnetická tabule s fixy a houbou. Pomocí ni se může ratolest učit podstatně zábavnějším způsobem, než je čtení z učebnice nebo sešitu.

Zdravotní židle

některé děti u svých psacích stolů posedávají na dřevěných kuchyňských či barových židlích, některé dokonce na moderních fat boyích. Takto si ale neskutečně ničí dětskou kostru a záda a také se podstatně méně soustředí, než při sezení komfortním. Stejně tak, jako nemůžete zanedbat výběr stolu, měli byste klást i důraz na volbu židle. ta by měla mít kolečka, polohovací sedátko i opěrku, výztuže s pamětí, která se přizpůsobí tvaru a stavbě těla.

Čtení a zase čtení

Dětská mysl je velmi učenlivá a záleží jen na vás, kolik toho do sebe dokáže absorbovat. Pokud bude dítě zahálet a věnovat se pouze sledování televize a hraní počítačových her, génius z něho pravděpodobně nebude. Aby však bylo sečtělé a mělo pojem o světě, jako takové, zásobujte jej pravidelně knihami, které jsou naučné, ale i zábavné. Řeč je například o dětských encyklopediích, o obrázkových knihách a také o audio kazetách.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.