Provoňte byt přírodní cestou

Bydlení není jen o luxusním interiéru a nejnovějším vybavení, pokud se ve vlastním domě nebo bytě budete cítit nekomfortně, veškeré zařízení, vám bude k ničemu. Zárukou spokojenosti je totiž také čistota a především libá vůně. Bohužel, i tu je v domácnosti někdy obtížné udržet, obzvláště pak v případě, že vaříte ze surovin jako je česnek, čili nebo aromatické koření. Některým pachům zkrátka nelze zabránit, ale můžete si pořídit vonné zázraky, které dovedou navdit příjemnou atmosféru, prakticky okamžitě.

Zapomeňte na chemii

Dnešní osvěžovače vzduchu, které znáte z reklam, jsou sice možná účinné, ale také naplněné škodlivinami, které pak doma celý den dýcháte, což může způsobovat bolesti hlavy a také alergie. Vsaďte raději na přírodní klasiku, které věřily již naše babičky. Přírodní produkty jsou vždy tím nejlepším, čím se můžete obklopovat.

Pryskyřicové svíce

Vonných svíček najdete na trhu neskutečné množství a rozhodně budete mít problém si vybrat. Na které zapomeňte okamžitě, jsou ty gelové, vyrobené z chemických látek. Nejenom, že nejsou přírodní ani trochu, ale také velmi rychle vyhoří, což je za tu vysokou cenu, poměrně škoda. Dalšími produkty jsou svíčky parafínové, jež jsou poměrně vhodnou alternativou. Voní dlouho a příjemně, nicméně ideální volbou jsou svíce pryskyřicové, díky kterým si budete rázem připadat jako v lese.

Esenciální oleje

Esenciální oleje nejsou na světě žádným nováčkem, ba naopak je můžeme s klidem zařadit k těm nejstarším vonným a aromatickým produktům vůbec. Jejich dokonalých účinků na tělo i mysl využívali již staří egypťané a Indové, kteří velmi dobře věděli, jako se uzdravit a odpočinout tělu i mysli. Esenciální oleje, které seženete v lékárnách nebo ve vybraných obchodech s přírodními produkty, vám příjemně a zdravě provoní byt a navíc vám pomohou přirozeně a nenuceně relaxovat, což je v dnešní, uspěchané době, rozhodně žádoucí.

Klasické květiny

Využijte toho, že je léto a květinářství doslova praskají ve švech, pod tíhou kvetoucích a nádherně vonných květin. Jak ale vybrat takové kousky, které provoní celou místnost, vydrží delší dobu a neuvadnou během dvou dní? Zvolte například klasické růže, tulipány nebo lilie a orchidee, které vám zasazené vydrží několik sezón a navíc budou byt zdobit svou krásnou barvou.

Sušené ovoce

Všimli jste si někdy, jak krásně a omamně voní čerstvé ovoce, které vám zdobí ovocnou mísu v kuchyni nebo jídelně? Pak si představte, že to usušené, má podstatně výraznější aroma. Ovšem pozor, ne všechny kousky v sušené podobě voní a také ne všechno ovoce lze usušit, Takový meloun, který je z 93 procent tvořen vodou, ten pravděpodobně neusušíte nikdy. Co ale poslouží jako skvělá dekorace a aroma báze v jednou, jsou sušené citrusy, jahody, kivi nebo třeba mango.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.