Pěstovat může každý aneb pořiďte si nenáročné květiny

Květiny a rostlinky všeho druhu rozhodně nepatří pouze na zahradu či do exteriéru, ale měly by se větší míře objevovat i v domácnostech, neboť jedině s květinami byt nebo dům působí útulně, zabydleně a zkrátka krásně.  Ovšem domácí pěstitelství má háček, ne každý mu rozumí a bohužel drtivá většina lidí neví, jak se o rostlinky v pokojích dobře starat. Výsledný efekt pak končí v koši a peníze lítají nesmyslně vzduchem.

Pokud si chcete také pořídit pokojové rostliny, ale nechcete nad jejich opečováváním strávit mládí, pořiďte si takové, které jsou nenáročné a zvládne je i malé dítě. A že nevíte, které to jsou? My vám poradíme!

Kaktusy pro nenáročné

Pravděpodobně nejméně náročnými rostlinami jsou kaktusy, o které by se mělo zvládnout postarat i menší dítě. Kaktusy totiž stačí zalít jednou měsíčně, nemusíte je nikterak zastřihávat ani o ně jinak pečovat. Jednoduše vám budou stát na okenním parapetu a vy jim kromě občasného zalití, nemusíte věnovat absolutně žádnou pozornost. Pokud byste měli problém s jejich trhy, můžete si koupit nepichlavé varianty a dokonce takové, které kvetou. Kaktusy nevyžadují speciální prostředí a tak je můžete mít v jídelně, obývacím pokoji, ložnici, ale i v koupelně.

Krásné orchideje do každé místnosti

Orchideje můžete spatřit v mnoha domácnostech, ale také v kancelářích anebo například v obchodech. A proč tomu tak je? Věřte nebo ne, ale tyto krásné rostliny opravdu nevyžadují příliš péče. Stačí je občas zalít (dle vlhkosti půdy) a tím veškerá starost končí. Orchideje vám sami pokvetou a je jim prakticky jedno, jestli budou stát u okna nebo na jídelním stole. Vybrat si můžete z mnoha barevných kombinací od bílé, přes oranžovou až po černou.

Bylinky pro hospodyňky

Každá správná hospodyňka, která ráda a dobře vaří, ví, že do pokrmů je nejlepší používat čerstvé a domácí suroviny, což platí i o koření a bylinkách. Zapomeňte na sušený tymián a kupovanou bazalku a raději si na okně pěstujte svoje. Sazenice stojí pár korun a péče spočívá v občasném zalévání a zastřihávání, to však půjde takřka samo, neboť bylinky budete aktivně používat.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.