Zbavte se roztočů jednoduše a rychle

Roztočová alergie je jednou z nejčastějších a také nejzákeřnějších alergií. Přijít může zcela nenápadně, plíživě, v jakémkoli podobě a nezáleží na tom, zda se jedná o malé batole či dospělého jedince. Zda budete právě vy alergičtí na roztoče, tomu bohužel nezabráníte, co ale můžete udělat, jsou preventivní opatření proti nepříjemným alergickým reakcím.

Roztoči jsou mikroskopičtí členovci žijící ve všech domácnostech, bez výjimky. Tato drobná stvoření se živí lidskými odumřelými kožními buňkami a proto se jim nejlépe daří v matracích a v čalouněném nábytku. Najdete je ale také v kobercích, plyšových hračkách, v záclonách a zkrátka ve všem, co obsahuje látku.

Někomu rozkládající se těma roztočů nijak nevadí, jiní jsou vůči nim citlivější a proto se potýkají s roztočovou alergií. Ta se projevuje klasickou alergickou vodovou rýmou, oteklými oči, sklzením, dušností, případně astmatem a také atopickým ekzémem. Pakliže se chcete přestat trápit s těmito známkami alergie, zaujměte razantní postoj a dejte roztočům sbohem.

Povlaky na matrace a prádlo

V první řadě se zaměřte na postel a lůžkoviny, ve kterých trávíte až třetinu svého života. V posteli se vytváří nejenom semeniště odumřelých buněk, ale také vlhkost, což je ideální kombinace pro tvorbu a množení roztočů. Opatřete si proto proti roztočové povlaky na matrace a lůžkoviny, které vás bezpečně ochrání a vy se tak zbavíte alergických reakcí, které znepříjemňují život.

Pryč s ,,plyšáky“

Trápí vaše děti alergie? Pak nekompromisně vyhoďte všechny plyšové hračky, které jsou pro roztoče dokonalým útočištěm. Dětem jednoduše vysvětlete, že je to pro jejich zdraví a místo ,,plyšáků“ jim obstarejte naučné skládačky, deskové hry a nebo hudební nástroj, který je v tomto případě rozhodně bezpečnější.

Vysávejte se specialistou

Obyčejné vysavače vás roztočů rozhodně nezbaví. Ba naopak je rozvíří po celé místnosti. Pořiďte si proto speciální vysavač s UV světlem, které nejenom vysaje veškerý prach a nečistoty, ale také vyhubí až 98 procent roztočů v celém bytě či domě. Přístroj stojí okolo 4 tisíc korun, což je rozhodně částka, o které lze uvažovat.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.