4 důvody, proč si pořídit vlastní dům

Člověk postupem času podstupuje jisté změny a také se jakožto osobnost vyvíjí. Vstupem na střední školu se pomalu vymaňujete z matčiny náruče a formujete si vlastní názor, vysoká škola vás naučí samostatnosti a vážit si peněz, první zaměstnání si každý pamatuje jako život z výplaty do výplaty a s postupem času přicházejí chvíle, kdy si říkáte, že je na čase se usadit a život posunout trochu dál, na vyšší level. Pokud jste se doposud ,,krčili“ v menším panelovém domě a rádi byste se trochu nadechli, zvažte pořízení vlastního domu, které je v dnešní době více než výhodné.

Nenahraditelné soukromí

Každý, kdo bydlí v panelovém domě či jiném obytném domě s více rodinami, ví, jaké to je, sdílet jednu budovu s křičícími dětmi, hlasitou televizí, hádajícími se sousedy a neustále štěkajícími psi. Můžete vlastnit sebe krásnější byt a ohromnou terasu, ale nikdy nebudete mít dostatečné soukromí a stále se budete muset na někoho ohlížet. Pokud si potrpíte na klid a chcete si ve svém dělat opravdu co vás zrovna napadne, rodinný domek je jediným řešením.

Úspora energií

V bytě jste obvykle odkázáni na nějakou energetickou společnost, která vám předem nastaví elektřinu, vodu a topení, kterým se mnohdy šetřit nedá, neboť jeho provoz příliš neovlivníte. V rodinném domě si můžete pořídit praktická krbová kamna a také boiler, což vám ročně ušetříte tisíce korun, za které se pak můžete vydat na vysněnou zahraniční dovolenou a nebo si postavit luxusní zahradní altán.

Vlastní zahrada

Jedním z nejmarkantnějších rozdílů mezi domy a byty je samozřejmě zahrada. Zatímco v panelovém domě můžete na balkon a nebo maximálně na společný dvůr, ve svém domečku si zahrádku přizpůsobíte obrazu svému a je zcela na vás, jestli ji budete dennodenně okopávat, koupat se v bazénu a nebo pořádat grilovací párty pro přátele a rodinu se spoustou zábavy.

Chytrá investice

No a závěrem nutno podotknout, že dnes je pořízení vlastního domu velmi ekonomické, neboť šly ceny nemovitostí rapidně dolu. Kupte si a nebo postavte baráček co nejdříve a na svém rozhodnutí jednak ušetříte a pokud byste se po letech rozhodli pro změnu, stavbu prodáte za více peněz, než-li v současnosti.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.