4 kuchyňští pomocníci, kteří vám zjednoduší život

Kuchyně již dávno nestojí na provozu kachlových kamen a kromě hrnců a pánviček v ní najdete nespočet nezbytností, bez kterých si většina hospodyněk své vaření a celkovou přípravu pokrmů, nedokáže představit. Dnes již zcela automatickým vybavením je trouba, sporák, lednice, mikrovlnná trouba a varná konvice, ovšem existují další skvělí pomocníci, kteří vám výrazně zjednoduší či zpříjemní život a někteří ušetří spoustu času. Víte, o které se jedná?

Odšťavovač

Ne každý si oblíbil obyčejnou vodu a pokud si potrpíte na sladké limonády a džusy, pak si dokážete celkem snadno spočítat, kolik vás tyto dobroty stojí peněz a kolik kilokalorií díky nim můžete zcela zbytečně přibrat. Naučte se raději připravovat si chutné zeleninové a ovocné koktejly v pohodlí domova  a to za takřka poloviční, ne-li třetinové ceny. Záleží pouze na vás, na jakou kombinaci dostanete chuť, o zbytek se již postará chytrý společník jménem odšťavovač. Ten můžete pořídit již za 700 korun, což určitě není nijak drásající peněžní položka.

Kávovar

Stále se najdou tací, a není jich zrovna málo, kteří si den co den dopřívají chutn latté nebo cappucinno v kavárnách a nebo si zvykli na takzvané ,,take away“, kdy u pultu dostanete kávu do kelímku s sebou. Ale uznejte sami, jestli by nebylo podstatně ekonomičtější, vyrobit si výborné machiatto či pravé esspreso u sebe doma? Pořiďte si kvalitnější ,,mašinku“ a obyčejný plastový hrneček vyměňte za stylovější termosku.

Sušička ovoce

Sušen ovoce, křížaly či exotické banány jsou výbornou pochoutkou nejen k odpolední či dopolední svačině, ale tak jako zdravé ,,zobání“ k večernímu filmu nebo do kina. Tyto exotické směsi sušeného ovoce však bývají poměrně drahé. Pořiďte si raději vlastní sušičku ovoce, která stojí okolo 800 korun, a dobroty si připravujte levnější a zdravější variantou.

Stolní gril

Naučili jste se pro svou rodinu každý den vařit, ale nebaví vás neustále špinění hrnců a pánví a zdlouhavé pečení masa v troubě? Pak si pořiďte multifunkční praktický stolní gril, který umí hotové zázraky. Během pár minut vám připraví šťavnaté steaky, chutnou zeleninu, ale také panini, toasty a nejrůznější rozpečené bagety.

 

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.