Jak se připravit na stěhování?

Změna bydliště je obvykle spojená s významnou životní událostí jako je nepříjemný rozchod či rozvod, ale také o poznání pozitivnější opuštění rodného hnízda nebo koupě rodinného domku, o kterém jste vždy snili. Ať už máte ke stěhování jakýkoliv důvod, pakliže jste jej doposud nezažili, měli byste se na celou akci patřičně připravit, neboť je podstatně složitější, než se na první pohled zdá.

Přesun do zabydleného

Nejideálnějším způsobem stěhování je vždy přesun do již zabydleného bytu nebo domu. Jedná se tedy o stěhování k příteli nebo ke kamarádce, kteří byt již obstarali nábytkem a nejnutnějším vybavením. Na vás tedy zůstává pobalení vašich veškerých osobních věcí, případně postele a nějaké té poličky, přičemž o složité kompletování nádobí, příborů, bytových dekorací a dalších drobností, se starat již nemusíte. Když se po svém současném domově rozhlédnete, možná nabudete dojmu, že toho příliš nemáte, ovšem jakmile začnete balit, rázem dojdete k opačnému závěru.

Jak postupovat?

Snažte se vždy postupovat maximálně systematicky a prakticky, čímž se vyhnete chaosu a nepořádku. Rozhodněte se, jakým druhem předmětů začnete a dle toho se nadále řiďte. Nejprve je nejvhodnější zabalit veškeré oblečení, obuv a módní doplňky včetně šperků a kosmetiky. Jakmile se ,,zbavíte“ ošacení a všeho, co k němu náleží, zbudou vám věci osobního charakteru jako knihy, studijní nebo pracovní pomůcky, důležité papíry a podobně. Ty se snažte držet pohromadě, neboť jedině tak jim v novém domě dáte opět systém. A závěrem zde máme dárečky, přáníčka, rámečky na fotografie, svíčky a podobné předměty. Zde si dobře rozmyslete, zda před sbalením neprovedete menší selekci.

Stěhování do nového

Stěhujete-li se do zbrusu nového bytu nebo domu, který kromě kuchyňské linky a základního nábytku zeje prázdnotou, zaměřte se nejprve na nákup nejnutnějšího vybavení a až poté byt zaplňte vašimi věcmi. Tak totiž snadněji přijdete na to, co vám chybí a co je třeba ještě pořídit.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.