Nová potahová látka udělá s vaší sedačkou doslova kouzlo

living-room-2569325_640

Také patříte k těm, kteří si zamilovali svou sedačku nebo gauč, a přestože již nese značné známky opotřebení, nechcete se jej vzdát? Jestliže je nábytek funkčně v pořádku a vadí vám jen jeho vzhled, není nic snadnějšího než nechat jej přečalounit. To stejné platí i o křeslech, židlích v kuchyni, které mají polstrované podsedáky a podobně.

Vyberte si potahovou látku dle vlastního vkusu

Jakmile se zaměříte na moderní potahové látky na čalounění zjistíte, že je jich v nabídkách obchodů dostatečné množství. Na své si přijdete, ať už chcete zachovat sedačce původní vzhled, ale i tehdy, když chcete jeho vzhled pozměnit. Můžete volit látky jednobarevné, žíhané, s asymetrickými tvary, květinami… Vybírat můžete i podle odolnosti vůči otěru, způsobu údržby a mnoha jiných indicií. Máte-li doma malé děti, přijde vám vhod látka, která bude snadno čistitelná, nebude během chvíle vsakovat tekutinu a nějaký ten případný flíček se na ní na první pohled snadno ztratí, což splní spíše barevné či žíhané typy.

Spolehlivý výplňový materiál

Je-li sedačka na některých místech „prosezená“, určitě stojí za zvážení, zda nepoužít i nový výplňový materiál. K těm nejpoužívanějším patří vatelínové rouno, jež je k dostání v různých gramážích. Je ideální pro použití nejen k vyplnění sedacích souprav, ale i židlí, křesel, čalouněných postelí a dalších, ale používá se i při výrobě zavinovaček, polštářů, přikrývek… Je vhodný pro alergiky, což ocení mnoho domácností.

Zvažte všechna pro a proti staré vs. nové sedačky

Když si spočítáte náklady na renovaci starého nábytku, možná budete překvapeni, na kolik by vás přišla. Ano, máte-li jej rádi, na cenu nebudete koukat a nikdo se vám nebude divit. Jestliže na něm ale až tolik nelpíte, popřemýšlejte, jestli by se vám přece jen nehodila sedačka jiná, větší, jiného tvaru, nebo třeba s úložným prostorem. Můžete si prohlédnout kvalitní sedačky na míru, které vám vyhoví po všech stránkách a mohou vám do obýváku vnést větší komfort.

Gauč či sedačku používáme denně a je potřeba, abychom s nimi byli spokojeni. Jak funkčně, tak vzhledově. Budou vám sloužit poměrně dlouhou dobu, proto si investici předem dobře promyslete.

Líbí se vám článek? Tak ho sdílejte!

Komentáře

Komentáře nejsou povoleny.